събота, април 1

Първа оценка над 19 за Невяна Владинова, и ще има още много

Днес на Гран При в Испания Невяна Владинова стана първата българка гимнастичка, получила оценка над 19 по новия правилник на голямо международно състезание. За съчетанието си с бухалки, което отдавна смятам за най-оригиналното в света с този уред, тя получи 19.100 (от максимални 20).

Най-после имаме гимнастичка, която показва трудности и с тяло, и с уред, поставени по майсторски начин в невероятно интересни композиции. Отне много години да се върнем на това високо световно ниво, в което не само сме в елита на света, но показваме гимнастика, която е нова, различна и уникална. Много се вълнувам за Невяна!

Сега е моментът да кажа, че няма никакъв смисъл Невяна да пропуска състезания. Втората състезателка, изпращана по големи турнири, може да се редува. Невяна обаче трябва да бъде на всяко голямо състезание и скоро да получи не една, а 4 оценки над 19.

Харесвам всички съчетания на Невяна, но за мен обръчът и бухалките са много над показаното и от руските, и от украинските състезателки, а дори и от примите на българския отбор в близкото минало. Това са съчетания, които спират дъха, заредени са с много зрелищни моменти и изразителност. Както се изрази една руска коментаторка: това е изкуството на владеене на бухалките.

За тези, които не са гледали това изключително съчетание, ето изиграването от държавния турнир "Жулиета Шишманова". Все още очаквам клип с по-добро качество и от днешното състезание.

1 коментар:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ website nổi tiếng Mỹ là mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ОтговорИзтриване