понеделник, януари 2

Нови надежди в българския отбор: Петя Борисова

Още една нова, многообещаваща състезателка, стана част от основния състав на националния отбор. Това е възпитаничката на треньора Николай Боев, Петя Борисова.  През миналата година не видяхме Петя на много големи състезания, но тя зае пето място на международния турнир, който съпътства състезанието за световната купа в София. Тя спечели и два медала във финалите на отделните уреди.

От съчетанията на Петя, които съм гледала, получих впечатлението, че тя има сили и качества да изпълни много трудни елементи с тяло, но, за съжаление, не при всяко изиграване тези елементи се получават чисто. Качествата и техниката са налице, сега е въпрос на подготовка и изчистване на всяко движения.

Има какво да се желае в съчетанията на Петя по отношение на по-оригинална работа с уредите, но смятам, че и в това отношение тя има отлична техника и може само да върви напред. Петя е много изразителна и видимо показва удоволствие от играта. 

На държавното първенство през миналата година Петя зае осмо място. Преди нея, освен съотборничките й в националния отбор,  Невяна, Катрин, Ерика и Боряна, беше и вече отказалата се Сара Стайкова. Изпревариха я също Симона Дянкова и Мадлен Радуканова, които сега са част от ансамбъла.  С оглед на това класиране, Петя наистина е най-неутвърдената и неопитна състезателка в националния отбор сред индивидуалистките, но може би и тази с най-голям потенциал да се развие стремително.

Надявам се подготовката на Петя да протича гладко и с много внимание към нейния огромен талант. Мечтая да я видим със съчетания, в които с голяма амплитуда се открояват различни тетрудни и интересни елементи, които са напълно във възможностите на най-новата ни националка. Успех!

Благодаря на Димо Димов за разкошните снимки на Петя. Нека я виждаме винаги с такава уверена усмивка на лицето.

    Снимки:Димо Димов