понеделник, май 20

Завръщането на Симона Пейчева: талантът надмогва всичко!

Като състезателка Симона Пейчева преодоля, и то без никаква подкрепа от българската федерация, и нелеп допинг скандал, и много сериозна контузия.

Затова не бива да се учудваме, че на 28 години, 5 години след отказването си от голямата гимнастика, и след раждането на своя син, Симона показва на килима не само страхотна фигура, спортна форма и динамика, но и съвсем същия хъс.

Радвам се, че Симона избра да се опита да се завърне, независимо от резултатите, които ще постигне сега. Оценките, които получи на държавното първенство са също толкова нелепи, колкото и изказванията, че едно блестящо завръщане не може да се очаква от Симона. Предлагам на критиците на Симона да се пробват да направят пируета в тилна везна, който прави тя и тогава да говорят. Ако не, може да опитат със скоковете.

Ето я невероятната Симона на обръч:




Истината е, че много хора работят цял живот и не успяват да играят като Симона. Всъщност, нека се коригирам, не успяват да се движат като Симона. Сред гимнастичките, които никога няма да бъдат на нивото на Симона, са и Силвия Митева, и Мария Матева, сегашните номер 1 и номер 2 в националния отбор на България.

Мили фенове, нека подкрепим Симона. Нека гледам нейните съчетания по няколко стотин пъти. Сред коментарите в Youtube вече я сравняват с олимпийската шампионка по спортна гимнастика Каталина Понор, която се завърна по блестящ начин след дълго отсъствие. Нека покажем, че възхитените са повече от завистливите.

Браво, Симона, браво, Мариета Дукова! Само напред!