неделя, ноември 16

Гордеем се с теб, Невяна!

Невяна Владинова завоюва три сребърни и един бронзов медал на финала на турнирите Гран При в Австрия. Тя игра при много лош жребий, според който на финалите на три уреда излезе първа, и на един:втора. Жребият има значение, защото обикновено на тези, които играят първи се дават малко по-ниски оценки, за да има "резерва" за по-високи оценки в следващите изпълнения. Въпреки това, мисля че Невяна беше оценена справедливо през цялото състезание, с изключение на финала на обръч, където домакинско рамо класира на трето място състезателката на Австрия и остави извън медалите не само Неви, но и други състезателки много по-добри от австрийката.

Въпреки че от този турнир отсъстваха най-силните представителки на Беларус, Азербайджан и Украйна, тяхното отсъствие не прави медалите на Невяна по-малко ценни. Невяна показа световна класа, заслужи много високи оценки и много аплодисменти. За мен лично беше радост да видя най-после подобаваща оценка за изключителното съчетание с лента, което тя не винаги играе толкова чисто и стабилно. Това е една от най-сложните и интересни ленти в света в момента, и се надявам Невяна да я играе все така, ако не и по-силно.

Съжалявам, че Невяна не са нареди на почетната стълбичка и на обръч, защото напълно го заслужаваше.


Искам да пожелая на Невяна и треньорката й Бранимира Маркова много, много здраве, много по-добър жребий и много разбирателство и любов всеки в ден в работата им.

Този турнир мина прекрасно. Продължавам да твърдя, че това са само първи стъпки.