понеделник, февруари 16

Съчетанието-убиец

Вече 25 години съзнателно гледам гимнастика с много любов. Продължавам постоянно да намирам много красота в любимия си спорт. Извън естетическата наслада, той ме кара и да се замислям за границите на човешките възможности, за различното във всеки човек...за предизквикателствата в спорта и извън него.

Рядко се случва обаче, дори на фен като мен, да остане напълно зашеметен, и то от съчетание на девойки. Този път ансамбълът на Азербайджан ме остави без думи:



Съчетанието е върхът на всичко. В него се вижда и перфектен синхрон, и ритъм, и риск, и атлетичност, и емоция. Всичко на едно място в изящна, умело изпипана, щастлива закачка с творчеството и стила на Майкъл Джексън. След като Мариана Василева ни даде Чарли Чаплин с топка за гимнастика в ръце, сега нейно съчетание накара да заживее на килима самият крал на поп- музиката, умножен по 5 момичета, разделен на 5 момичета, и въобще математически точен и красив до безкрайност: една прогресия, в която всяко движение е още малко по-заредено с енергия от предишното.

Честито на отбора и треньорката! Прегръщам ви през океана.