събота, октомври 4

Неочакваните шампионки

Българският ансамбъл спечели световната титла в многобоя тази година в Измир. Честито на шампионките и техните треньорки! Нека това е началото на нова златна серия за България и на много поводи за радост.

Признавам, че за мен тази титла беше неочаквна. Не искам да звуча черногледо, нито да излиза, че не подкрепям нашия отбор. Напротив, тази година много повече ми харесват музиката и триката на момичетата, както и самите съчетания. Гимнастичките ни работят безкрайно много и винаги са ни представяли достойно, дори когато медалите не са били златни. Просто през последните години много ми се искаше да излизаме с интересни и незабравими композиции, с много риск с уреда, в типичния български стил. И да се открояваме от другите отбори с оригиналност. В този смисъл, признавам композициите, които играе ансамбълът-девойки ме развълнуваха много повече.

Но победата на това световно е огромна радост и е напълно заслужена. Надявам се тя да окрили и отбора, и треньорския щаб и да излизаме всеки път с претенции за златото.

Нашите съперници може би също е очакваха нашата победа. Трябва системно да им показваме, че всъщност от нас може да се очаква най-доброто. Също си мечтая и за деня, когато ще имаме индивидуалната състезателка, спираща дъха и на публика, и на съдии. За съжаление, Невяна Владинова, която игра много силни бухалки в Измир, нямаше шанс да се покаже в пълния си блясък. Тя на получи възможност да изиграе наистина интересното си и уникално съчетание с лента, треньорско решение, което е абсолютно неразбираемо и даже, поне за мен, нелепо. Това решение показа, че не си вярваме достатъчно, за да заложим 4 съчетания на една състезателка и наистина да имаме лидер в отбора.

Време е да вярваме и в ансамбъла, и в другите ни националки. Сега, когато имаме неочаквани шампионки, нека да започнем да очакваме. Да очакваш най-дорбото от себе си и другите означава и да взимаш правилните решения преди и по време на състезанието. Тогава големите победи стават не случайност, а традиция. Напред, българки!

Ето ги новите ни златни момичета: