неделя, февруари 7

Златно начало за Катрин Тасева

Катрин Тасева игра много силно на международния турнир в Будапеща и спечели златен медал с новата си композиция на обръч, както и сребро за оригиналното съчетание с топка, което впечатляваше още през миналия сезон. Шестото й място в многобоя също можеше да се превърне в медал, ако не беше грешката на лента, а точно лентата е новото съчетание, което в бъдеще ще й помогне да покаже с какво е над конкуренцията. Мисля, че е само въпрос на време да изиграе чисто това съчетание, което е много трудно и интересно за гледане. Музикалният избор също е много красив и сам по себе си дава нейната заявка за сериозни постижения на международно ниво. Но ще изчакам да излезе качествено видео, за да го споделя тук. За съжаление, в залата в Будапеща всички клипове бяха снимани от много далеч. Бих искала да споделя точно лентата, като нова композиция, в която ще се види колко много напредва Катрин

Като оставим неточностите на лента, оценките над 17 са не само напълно заслужени, но и с времето биха могли да бъдат още по-високи, и на четирите уреда. Точно такава Катрин си представях за чудесно начало на 2016-та: както винаги танцувална, гъвкава, отскоклива, но и с по-богати композиции. Мисля, че Катрин сега играе с много голяма концентрация и до голяма степен е изгладила много рискови елементи, особено в  съчетанието с топка, което помага да издържи на напрежението и да "спаси" всякакви неточности, преди да се появи опасност да се случат. Няма причина през целия сезон да не продължим да се наслаждаваме все по-гладки изпълнения. 

Колкото до бухалките, мисля, че точно бухалките на Катрин са живо доказателство за превъзходството на българската школа в техниката с уреда. До Катрин всички други участнички в турнира изглеждаха все едно просто държат бухалките и се разхождат по килима. Младата националка наистина се открои и с риск, и с интересни боравения, и с амплитуда в съчетанието, което се разкрива в целия килим и в синхрон с музиката. На фона на много статични бухалки, на които сме се нагледали от много години, мисля, че тя наистина успешно защити репутацията на нашия отбор.  За бухалките също се надявам да заслужи много медали в в бъдеще.

Честито на Катрин, треньорките й и на целия отбор!