четвъртък, ноември 12

Стотици японски слънца

Забелязали ли сте, че когато българските гимнастички играят в Япония, те са с други трика? И всичко е друго! Емоциите са толкова сгъстени, че от тишината в залата те побиват тръпки. Така поне съм чувала.

Мария Петрова беше разказвала също, че един неин фен накарал автобуса да спре, за да се ръкува с нея и да се поклони. Беше споделила също, че е летяла до Япония около 20 пъти по време на своята кариера.

Сигурно е вълшебно да си звезда я Япония - почти като да светиш над една друга вселена. Наскоро друга звезда, Нешка Робева, получи голямо признание от японските власти. Това е признание за нейния труд и творчество, но най-вече за това, че е допринесла приятелските отношения между нашите народи да се развиват. Много българи продължават се влюбват в Япония, в нейния дух и изкуство. А Япония е влюбена в България от много десетилетия.

Един мой приятел, който се занимаваше с японска чайна церемония, например, обичаше да казва, "Днес слънцето изглежда много японско." Аз винаги отговарях: "Подарявам ти го".

Сега и на вас, фенове, подарявам това съчетание на Петрова, изиграно на японска земя. Благодаря на Мария, в седмицата на рождения й ден, за всичко, което подари на публиката. Всички японски слънца са нейни, завинаги.