събота, май 6

Мисията на Катрин Тасева започва сега и е възможна

Второто място на Катрин на Световната Купа в София е все още началото на един спортен път, осеян с аплодисменти и медали. Катрин има огромен потенциал, в момента тя е само в подножието на върха и може да се изкачи нагоре със смели решения и зрелищни съчетания, които да останат незабравими. 

Днес на лента тя игра с голяма любов и всички можем да сме много щастливи като фенове от възможността да гледаме развитието на някой толкова красив и талантлив.

Напълно е по силите на Катрин да докаже, че имаме две българки сред първите 6 в света и, много скоро, две българки с медали, една до друга на подиума! За да стоят една до друга като истински златни момичета, мечтая да видя работата на Катрин и нейният собствен стил като гимнастичка да се развият с още повече оригиналност и артистичност. На Гергьовден българската гимнастика възкръсна и светът видя нова царица

Съвсем официално,  вече с корона на шампионка от многобоя, след 4 спиращи дъха съчетания, Невяна Владинова стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка за Световната Купа в София. Тя изкачи този връх след много години труд и със самоотвержената подкрепа на страхотен екип от треньори и стотици верни фенове, които нито за миг не са спирали да вярват в нея. 

Този ден е Възраждане за българската гимнастика. Възроди се българският стил на игра, който не е спирал да бъде в основата на този спорт и който го прави зрелищен.  Без нашата школа, без нашата вяра и работата на българските треньори по цял свят, художествената гимнастика нямаше да стане олимпийски спорт. Нямаше да го гледат хиляди фенове, сега вече на всички континенти по света. 

Тази победа е за всички български треньорки, от Америка до Япония, които изведоха свои състезателки на световно ниво. Много от тях бяха и в София днес и те са част от нашата победа. Невяна е най-яркият носител на най-красивото, което нашата школа дава на света и тя е доказателство, че ще продължим напред.

На Гергьовден българската школа прободе с копие от смелост звяра на недоверието и завистта. 

В бъдеще очаквам Невяна да излиза на килима още по-уверено, да стъпва царски. Сега тя владее световния подиум! Очаквам да има елементи, които ще носят нейното име. Кое е най-окриляващото от всичко: сега тези елемнти изглеждат неописуемо трудни, но след години ще се осмелят да ги изпълнят още много български деца. 

Защото българската гимнастика възкръсна.