петък, май 27

Европейското Първенство започва днес!

Скъпи фенове, днес, на рождения ден на световната шампионка Бианка Панова, в Минск започва 27-мото Европейско Първенство по художествена гимнастика.Ето ги и моите прогнози за това кои гимнастички ще се изявят най-много в този шампионат.

Перфекционистката
Става дума, разбира се, за Евгения Канаева от Русия. Вместо да лежи на стари лаври, а нейните титли и медали са много, Евгения играе този сезон изключително трудно ново съчетание с лента, вълнуващо съчетание с бухалки по "Болеро" и нова топка, която е направо зашеметяваща. Единствено груби грешки могат да лишат Евгения от златни медали и се надявам тя да не допусне такива, защото стремежът й към съвършенство е всъщност най-красивото шампионско качество. Убедете се сами: съвършенството съществува и то е във върховете на пръстите й:




Дивата


Дария Кондакова от Русия блести с много ярка собствена светлина, която идва от нейната дълбока емоционалност и артистичност. Истинска дива на килима, Дария докосва сърцата на публиката с всяко движение. За съжаление, многото емоции правят всяка дива ранима. И така през този сезон, едни доста ненужни грешки лишиха тази изключителна състезателка от някои медали. В Минск Дария ще играе всички уреди без топка. Бих казала, че ме вълнува най-силно това съчетание с обръч:



Примата
Примата на Беларус Любов Чаркашина, за която писах преди няколко месеца, освен с елегантността на балерина се отличава вече и със собствен стил, емоционалност и зрялост. Любов ще играе 4 уреда и заслужава, ако не сбърка, медали на всеки от тях. Тази година Любов има едно от най-силните съчетания на бухалки в света:




Мис Гъвкавост
Алия Гараева от Азербайджан е гимнастичка, благословена от природата с невероятни качества. Тя има и много чар и жизненост в своите изпълнения. За съжаление, понякога е невнимателна и не изпълнява чисто елементи, които би трябвало да са лесни за човек с нейния талант и опит. Не ми харесва това,че Алия няма много силна техника на уреда, но въпреки това, поради високата стойност на трудностите с тяло, тя има шансове за медали, дори когато едвам държи уредите. Ето нейното съчетание с лента:




Ангел от друг свят

Мелитина Станюта от Беларус има честта да е любимката на Луда Фенка и на много луди фенове по цял свят. Правнучката на известната актриса от Беларус, Стефания Станюта, е в момента технически най-чистата състезателка в света. Мелитина пленява не само с "извънземни" елементи, но и със скоростта на движенията си, рисковете с уреда, и цялостната грация и нежност, която излъчва от глава до пети. За съжаление, този сезон Мелитина лекува контузия на глезена и е възможно да не е напълно подготвена. Мелитина ще играе в Минск на всички уреди без лента. И ако Алия е природно талантлива, Мелитина е просто ангелска. Някъде около 30-тата секунда на това съчетание тя изпълнява най-умопомрачително трудния пирует, който някога съм виждала. Мисля, че техниката и скоростта на изпълнението при нея в този пирует я правят единствена в света. Понякога я гледам и се чудя: дали е истинска??? :-)