вторник, август 27

Киевска феерия, софийски размисъл

Откриването на световното по художествена гимнастика в Киев започна вълшебно: с много красиви момичета, облечени в нежни, пастелни цветове и с изпълнение на Ириша Блохина, дъщерята на украинската треньорка Дерюгина. Ириша говори прекрасно английски и има много приятно излъчване.

Не мога да не се питам как София би посрещнала световния елит: дали с Преслава и Азис, или може би с изключителните танцьори от шоуто на Нешка Робева? Или по-малко и от двете, като компромисно решение? Аз от известно време, уви, не вярвам в компромисите. От компромисите на внимателните, учтивите и добродушните се възползват наглите и бездарните. И не печелят талантливите. Нито трудолюбивите.

Дано съдиите не направят поредните компромиси и да ощетят Яна Кудрявцева от Русия и Мелитина Станюта от Беларус: двете най-силни гимнастички в света в момента. И дано от българския щаб не писнем (пак и пак) как са ни ощетили. Не са ни ощетили, казвам ви предварително. Няма компромис, който би класирал българка преди Кудрявцева. За съжаление.