петък, март 29

Държавното първенство „Жулиета Шишманова” носи изненади

Завърши многобоят при девойките (старша възраст) на държавното първенство. Титлата спечели звездата на клуб "ЧАР-ДКС" Катерина Маринова. На второ място се класира Ерика Зафирова от „Олимпия 74" (Бургас), а изненадващо трета стана Бистра Старейшинска от „Левски". Бистра е единствената сред призьорките, която НЕ Е част от националния ни отбор за девойки.

Прави ме впечатление, че такива изненади често стават в България. Избират се определени деца за националки, а после се оказва, че други деца ги побеждават на вътрешни състезания, само че тези други деца, уви, рядко ни представят на международни събития, тъй като такива участия се полагат най-вече на националките.

Аз не се изненадвам от силни представяния на клуб „Левски", затова ето бухалките на Бистра, по които със сигурност има още много работа. Това съчетание обаче, ако не с друго, поне се отличава с музикална и танцова интерпретация, която не включва движения от типа „танцьорка в кабаре". Напоследък стана модерно всички да поклащат бедра и да размахват бухалките над главата си, защото това някакси трябва да се изглежда „експресивно" или „чувствено". А няма нужда. Няма нужда всички да са вкарани в един и същи калъп, стереотип, поза.Вижте, че може и без игриви и псевдо-чувствени ритми. Наистина.