събота, август 31

Разочарованията продължават, протежирането също

Моята прогноза (тук: http://ludafenka.blogspot.com/2013/08/blog-post_22.html) беше, че Мария Матева ще се класира между 15-то и 22-ро място. Тя остана 26-та.

Разбира се, извиненията започват веднага. Мария се яви с ново съчетание на обръч, само на 2 месеца. Мария е нова, не я познават съдиите, не ни пускат, режат ни. Обичайните глупости на малодушни хора, които не искат да поемат отговорност за действията си. Още малко ще чуем, че някой е преживял катарзис. Нагло е да изпратиш една и съща гимнастичка на 10 големи състезания, тя да се класира винаги около 20-та и да твърдиш, че е нова звезда. Нагло е, и не отива на Ефросина Ангелова, която е работила и в САЩ, и в Испания, да участва в пеенето на тази фалшива песен.

Имам няколко въпроса:

- Защо чакахме да дойдат 2 месеца преди световното, за да сменим съчетанието на обръч? Не беше ли ясно още преди това, че старото съчетание не й отива? Аз бях писала за това през март, а и преди това беше ясно, че има нужда от по-силно съчетание: http://ludafenka.blogspot.com/2013/03/blog-post_31.html

- С какво ще обясним грешките на бухалки? Не с това, че обръчът е нов,нали?

- За пореден път питам, всички други националки ли бяха контузени, за да трябва отново и отново да изпращаме Мария Матева? Какво им е на Проданова, Стайкова, Киссе, Владинова...?

Сега идва и най-важното. Мария Матева изигра силно новия си обръч, но единственият уред, с който наистина впечатлява, е топката. Всички смятат, че това е е прекрасна топка, включително и аз. Само че, това продължава да не е композиция, с която Мария може да се бори за първите 8 или 10. Чудя се, националната треньорка Ефросина Ангелова гледала ли е съчетнията на нашите конкурентки? Може би не. Защото искам да пусна сравнение.

Това е топката на Мария Матева: добро съчетание, за около 20-то място:




Това е топката на новата звезда на Беларус, блестящо съчетание, за първите 10.




Разликите се забелязват и от съдии, и от публика. Някога искахме да бъдем блестящи. Сега искаме просто да кретаме някакси. Най-тъжното за мен лично е, че модераторката на българския форум за гимнастика ми затвори акаунта, защото имам мнение различно от нейното. И то е, че трябва да се дава път на блестящите, а не на посредствените. Добре поне, че останалата част от света е съгласна с мен. Спасение от разни ъгълчета дебне, за хората които са потребни. ;-)