понеделник, октомври 8

Любими и нелюбими...в черно

Напоследък видяхме много лъскави, дори претрупани трика, с хиляди камъни "Сваровски" и с много ярки цветове. Някак изненадващо ми се струва, че все още има състезателки, които предпочитат черни трика. Да изглеждаш елегантно в черно обаче не винаги е толкова лесно. Ето няколко любими и не толкова любими черни трика от миналото и от 21-ви век.

1. Любимо: Черното върви чудесно с....бяло. Особено ако линиите по трикото подчертават грациозните линии на състезателката. Както при Александра Тимошенко:




2. Не толкова: Белият сутиен изглежда странно на снимки със светкавица. Шинкаренко изглежда все едно е забравила, че трикото й прозира.






































3. Любимо: Прозрачни ивици плат могат да изглеждат много елегантно, ако са на правилните места. Ето един премер от Тамара Йерофеева.



















4. Не толкова: Дори на черен фон прекалено много лъскави елементи, и то на не съвсем правилните места, изглеждат кичозно. Горката Максименко! Има и пагони, и смешно "бельо".



5. Любимо: От друга страна, малко блясък, разпределен по различни части на трикото,може да изглежда красиво, както при Бессонова.









 6. Не толкова: На чисто черно трико наистина подхождат червени бухалки, червило и намръщена физиономия. Но не ми е любимо точно това трико на Бессонова.

















7. Най-любимо: Черното сияе с малко блясък, но с темперамента на Годунко, която тук е със светла коса, но не с огнено червена грива, както сме свикнали да я виждаме:
8. Най-нелюбимо: Няма нужда гимнастичката в черно да изглежда като пингвин или като в странен фрак. Мисля, че на тази снимка е Виктория Мазур като малка.















И така, черното носи свои рискове, но винаги може да бъде използвано за незабравим ефект, дори и, а може би и особено, в днешното време на ярки цветове и много блясък. Има безброй примери за добри попадения в черно, и не само.

Любопитно ми е как биха изглеждали в черно някои състезателки, които залягат винаги на по-ярки тонове, като Уляна Трофимова, Мелитина Станюта, или дори Алия Гараева.

Ще завърша с още една "ретро" снимка на много любима състезателка. Съвсем не толкова лъскаво трико, но, в комбинация с червената топка и страхотно артистичната Диляна Георгиева, все пак незабравимо, особено с неочаквано жълтия килим. ;-)