четвъртък, август 6

Очарователната Сара Стайкова се състезава в Будапеща този уикенд

На състезанието за световната купа в Будапеща от 7-ми до 9-ти август ще ни представят Катрин Тасева и Сара Стайкова. Вече писах за Катрин като за една от най-обещаващите състезателки в България. От няколко години следя и пътя на Сара и съм радостна, че на последното вътрешно състезание, турнира "Морски грации", тя показа наистина много добра форма. Особено силно ме впечатлиха динамичните бухалки по народна музика, които наистина показват нейните страхотни качества и личен чар:







Това съчетание наистина "съчетава" атлетичността и танца, и показва радостното вълнение и енергия, които носят българските ритми. На фона на многобройни съчетания с бухалки по салса ритми, танго или дори класическа музика, то наистина се откроява с оригиналността си.

Сара е много харизматична и изглежда елегантно винаги, дори ако прави грешки. Някога бяха казали това за фигуристката от САЩ Саша Коен: "неспособна да направи грозно движение". Мисля, че Сара е точно такъв тип състезател. За да пробие в елита обаче, тя не може да разчита само на личния чар: ще трябва да покаже съчетанията си в пълния им блясък. Надявам се състезанието в Будапеща да донесе приятни изненади и за нея и за феновете.

Разбира се, любопитна съм да видя коя от двете ни големи надежди, Сара или Катрин, ще бъде по-добре оценена от съдийките. И двете определено заслужават да застанат до Невяна Владинова като най-силните гимнастички в България.

Като почерпка за феновете, и благодарение на фотографа Димо Димов, който, както винаги, не пропуска да види и запечата най-хубавите мигове, "подарявам" ви тези снимки на Сара Стайкова: