събота, януари 10

2015-та година ще бъде великолепна!

Като фенка, при това луда, аз очаквам страхотни постижения от нашите гимнастички през тази година. Нека 2015-та бъде пълна с късмет и приятни изненади, но и със съвсем заслужени постижения, точно както беше 1995-та, една от най-красивите български гимнастически години.

Ето какво планирам за 2015-та в моя блог:

1. Спомени и слава: бих искала да се върна 20 години назад, за да отпразнуваме отново третата световна титла на Мария Петрова и успехите на българския ансамбъл. Също така бих искала да отбележа с много любов и вдъхновение рождения ден на Мария Петрова, любимата ми гимнастичка на света!

2. Бъдеще и надежда: през тази година искам да обърна повече внимание на националния ни отбор ДЕВОЙКИ и тяхната заявка за превземане на световния подиум.

3. Повече снимки и повече интервюта: миналата година интервюирах примата на цяла Латинска Америка,Анжелика Квижински от Бразилия, голямата надежда и Гюслум Шафизада от Азербайджан. Мечтая да обърна внимание на нови звезди от цял свят.

4. Упоритост и напредък:очаквам много не само от девойките, но и от жените разбира се. Следя с голямо внимание Невяна Владинова, Сара Стайкова и Катрин Тасева. Любопитна съм за бъдещето на невероятно талантливата Биляна Проданова. Сред чуждестранните състезателки очаквам приятни изненади от Марина Дурунда (Азербайджан), Саломе Пажава (Грузия), Галкина от Беларус, Назаренкова от Узбекистан. Те могат да изненадат вече утвърдените лидери като Кудрявцева, Мамун, Станюта, Ризатдинова.

А сега нека се върнем за малко във времето при завладяващите изпълнения на Мария Петрова от 1995-та. Това е любимото на мен и на много хора от цял свят съчетание с въже, в което уреда живее собствен живот, увива се около гимнастичката като змия, не спира нито за стотна от секундата, а тя изглежда във всеки елемент като победител, истинска нинджа с въжето: