неделя, ноември 2

Това, все още, е началото на едно голямо танго

Щастлива съм да споделя, че Невяна Владинова постигна две четвърти и две пети места на турнира от серията за "Гран При" в Бърно, Чехия, който се проведе този уикенд. Невяна стана и пета в многобоя. На турнира играха силни състезателки от Русия, Израел, Австрия и Чехия. Отсъстваха украинките, а Беларус и Азербайджан бяха представени от сравнително неопитни състезателки.

Невяна получи оценки над 17, каквито тя определено заслужава. Ето го нейното съчетание с топка:



Тези четвърти места все още не са най-големият успех, който Невяна може да постигне. Питам се, какво може да се промени в нейната подготовка, за да има по-сложни и ефектни пируети, например, или кога ще видим разкошното й съчетание с лента, изиграно в пълния му блясък. Признавам си, че започвам да се дразня, когато видя Невяна да не изпълнява чисто фуете, защото прави много по-сложни и ефектни елементи вече.

Все пак, тази година Невяна получи шанс да се покаже на много големи състезания. Въпреки недомислицата, която не й даде шанс да играе 4 съчетания на световното в Измир, тя успя да спечели много почитатели. Предстои още много работа, но определено се вижда по-голяма стабилност, и ,разбира се, изразителността и оригиналността, с които се слави българския стил.

Българското танго с топка е легендарно. Благодарна съм на Невяна, че кара тази легенда да живее отново.

Честито на Невяна и нейната треньорка Бранимира Маркова, и само напред!