събота, февруари 26

Талантлива българка в националния отбор на Канада

Българката Мария Киткарска направи отлично впечатление на феновете и специалистите със своето неформално участие на турнира за световната купа в Монреал през януари. Тя игра извън класирането, но заслужи бурните аплодисменти на публиката.





Мария Киткарска e родена през 1995 год. в София. Започва заниманията си с гимнастика през 2005 год. и само три години по-късно вече става пета в националния шампионат на Канада. Тренира в клуб Questo в Монреал при треньорката Лидия Жукова. Артистичната десетокласничка, която говори четири езика,  вече трета година е в националния отбор на Канада.

На турнира Джуниър Къп за девойки в Монреал през януари миналата година тя постига голям успех като завооюва две четвърти места при голяма конкуренция от руски и белоруски гимнастички. В борбата за бронза на топка я изпреварва не кой да е, а една от най-големите надежди на Беларус, Наталия Лешчик. Надявам се скоро да видим Мария с успехи и при жените.

Топката и обръчът са любимите уреди на Мария. Точно с обръч тя откри състезанието в Монреал тази година. Ето го нейното чаровно и уверено изпълнение:



Това съчетание на Мария е наистина отличен старт на сезона за нея и за канадския отбор. Надявам се скоро да я видим на много  други международни състезания, а защо не и на световната купа през август в София, родния град на талантливата грация.