неделя, май 3

Бронз с блясък на злато

Честит бронзов медал на българския ансамбъл (девойки) и техните смели, неуморни треньорки. По-важно дори от самия медал е, че това съчетание ще остане в гимнастическата история с интересните поддръжки, елементите на сътрудничество, рисковите улавяния и като цяло с красота и оригиналност, която винаги е карала българската школа да се отличава:



Много хора не вярваха, че децата ще успеят да издържат на предизвикателството и да изиграят тази изключително трудна композиция. За щастие, при много силна конкуренция на европейското, те успяха да спрат дъха на публиката и да заслужат един медал, които не само е дошъл със страшно много труд и без нито грам случайност, но който наистина ги нарежда сред най-красивите ансамбли в съвремената история на гимнастиката изобщо.

Искам да пожелая още много успехи на момичетата в спортната им кариера в бъдеще. За съжаление, доколкото разбрах, момичетата няма да останат заедно като ансамбъл, но уменията и силата на духа, които развиха и показаха заедно би трябвало да им помогнат да продължат да блестят във всичко, с което се захванат!

Благодаря безкрайно на треньорките Силвия Стойнева и Валентина Симеонова за смелостта, за търпението, за творческото вдъхновение и най-вече за решението им да продължат да отстояват българския стил в любимия ми спорт. Те доказаха, че можем да продължим да блестим със собствен стил