понеделник, юни 6

Високите очаквания към Невяна Владинова са напълно оправдани

Помните ли, когато си казвахме: Невяна трябва да получава оценки по 17, Невяна трябва да получава оценки от 17.5? Е, Невяна го постигна. Тръгна от много далеч и без достатъчно подкрепа в началото. Ето я сега с оценки от 18 на две големи състезеания.

18 не е таванът. Трябва да продължим да очакваме много от Невяна и трябва всички около нея - треньори, федерация - да се борят за това заедно с нея. В Гуадалахара грешките, които тя допусна на топка и лента, бяха малки. Оценките над 17 за тези две съчетания са достойни. Това означава, че без грешки Невяна трябва да получава над 18.5.

Истината за нашия любим спорт обаче е, че чистото изпълнение не е достатъчно. Затова призовавам всички: фенове, Федерация, български специалисти по цял свят: подкрепете Невяна. Подкрепете я като професионалисти и като хора!

Невяна избра да играе българска гимнастика в нейния най-чист и впечатляващ вид. Тя залага на много повече оригиналност от повечето гимнастички в осмицата на света.  Колкото и да харесвам и корейката Сон, и израелките, и момичетата от Беларус, Невяна в момента прави нещо, което те не опитват: тя създава нова гимнастика, защото се осмелява да изглежда различна.

Всички, които милеят за развитието на този спорт, трябва да подркепят Невяна в нейния път към медалите, за да може в бъдеще да гледаме и други деца като нея, които ще покажат гимнастика на друго ниво.