сряда, ноември 7

Илиана Раева се готви за нов пост

Предстои решаваща седмица за българската художествена гимнастика: на 14-ти ноември ще стане ясен новият президент на българската федерация по художествена гимнастика. След десетилетия на този пост, Мария Гигова няма да се кандидатира за нов мандат. Единствената кандидатура, оповестена засега, е тази на Илиана Раева. Говори се също, че ако Раева получи поста, нейният вицепрезидент ще бъде трикратната световна и двукратна европейска шампионка Мария Петрова.

Моята прогноза е, че други кандидати за поста няма да има и че, както в миналото всички подкрепяха Гигова, така и сега, 99% ще гласуват за новия шеф на федерацията: Илиана Раева. В българския национален отбор, а и във федерацията, истинска конкуренция няма отдавна. Честито на новоизбраните шефове на федерацията.

Не ни остава нищо друго, освен да се поздравим с две много стари, но незабравими изпълнения на Мария Петрова. На първото Мария е на 15-16 години, а на другото, на 20-21. Разликата е огромна. Гимнастиката и гимнастичките се променят бързо и драстично. Шефът на българската федерация се сменя веднъж на много десетилетия с предизвестен нов шеф. По-добре да се радваме на стария блясък и да се посмеем, отколкото да очакваме истинска промяна.