сряда, март 27

Пролетни гимнастически вълнения!

На българските състезателки предстоят няколко много важни турнира в следващите две седмици.

На първо място, днес стартира държавният турнир "Жулиета Шишманова", в който, за голямо съжаление на феновете няма да играе завърналата се прима Симона Пейчева. Българската преса публикува противоречиви изказвания на тази тема и отговор на това защо Симона няма да играе нямаме. Ето, за утеха, едно изпълнение на Симона от миналото:





Междувременно, Силвия Митева ще бъде единствената ни представителка на Гран При в Тие, Франция на 30 и 31-ви март. Силно се надявам, че Силвия е успяла да направи някои промени в съчетанието си с бухалки. Мъчно ми е да гледам, че и тя, като много хора, попада в стереотипа: нека да пуснем музика на испански и да поклащаме бедра. За мен музикалният избор и интерпретация на това съчетание изобщо не са на нивото на Силвето:



Въпреки че Митева е безспорната номер 1 в българския национален отбор, като гледах съчетанието на Симона с бухалки и, след него, това на Силвия, просто не мога да не си мисля, че Пейчева си остава от друга класа.

В началото на април на състезанието на Световната Купа в Лисабон ще се мерят две по-млади състезателки: Кристина Ташева и Мария Матева. И двете са родени през 1994-та година, но Матева от няколко години е спрягана за "нова звезда" и вече е играла на световно първенство. Като стил двете са много различни: Кристина Ташева е много по-експресивна,  докато Матева разчита на стабилност. Любопитно е как ще ги оценят международните съдийки. Матева вече е показвана пред света много пъти и би трябвало да има превес като утвърден състезател. Успех на момичетата.