неделя, август 26

Брозновата Боряна, сребърната Невяна и златните отбори

Боряна Калейн спечели единствения медал в индивидуалното на финалите в Казан тази неделя. За пореден път по-малката, по-неопитната, изпревари "примата". Даже "примите".

Миналия уикенд Невяна се върна със сребро на лента: уреда, който няма да играе на световното в София.

Някой ще каже, че Катрин, Невяна и Боряна са "отбор". Не трябвало да ги "сравняваме" или "противопоставяме". Истината е обаче, че златните отбори са златни, защото всеки получава заслуженото и защото винаги има конкуренция. Виждаме как в Русия нито шампионките Аверини са се отпуснали и приемат участието си за даденост, нито мега-талантливата Солдатова е сигурна, че ще играе на световно, нито на изключителната Селезньова са дадени някакви "бонуси".

"Отбор" са момичетата, защото тренират всеки ден заедно и се подкрепят, но те си дават сметка, че играят и една срещу друга. Сестри Малееви са играли една срещу друга десетки пъти и никоя не е решила просто да си тръгне от корта и да остави сестра си да победи.

Златните отбори се градят от хора, които искат златото. Които не се задоволяват с участия от време на време, нито приемат подаръци към себе си или към другите.

Боряна Калейн и Невяна Владинова няколко пъти победиха Катрин Тасева този сезон. Невяна го направи въпреки контузия. Въпреки това Катрин ще играе 4 съчетания на световното, а те ще играят по 3. На тяхно място бих се замислила дали един златен отбор би допуснал един безкрайно талантлив човек да не играе всички съчетания, които заслужава, понеже някой някъде е решил да протежира някой друг.

Това, че Боряна е по-млада, че идва от друг клуб, че има различен стил, не трябва в никакъв случай да я поставя в неравностойно положение. Тя още от дебюта си получи оценки, каквито Катрин Тасева получаваше като вече "утвърдена" състезателка. Пътят към победата на един отбор е точно в това да се даде шанс на тези, които състезание след състезание демонстрират огромен напредък и потецниал.

Защото победите не се измерват само в злато, а и в честно и справедливо отношение към другите и себе си.

2 коментара:

  1. Смешна си Луда фенке, а на моменти се питам дали не пишеш от някоя психиатрия. И не се ласкай, че съм прочела някоя твоя глупост, нали трябва да преценя дали човекът драскащ така усърдно на тема худ г-ка, няма все пак някоя добра идея. Идеите ти не са на 100 % глупости, признавам. Докато си дращиш тук, съм длъжна като специалист да портвърдя, че да наистина си била безперспективна гимнастичка, което е основният ти мотив така страстно да намразиш Раева. ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Не се знае кой е лудия и кой е за психиатрия.Що за защитник на Раева е този дето лази в чуждите блогове,краде идеи и поставя диагнози от разстояние?!Яко ги тресе групата клакьорки ,дето като папагали повтарят колко е велика мадам!Е,не е и истината скоро ще лъсне.Вместо царица ще си имаме магарица!Поздрави от друга луда фенка,която може да каже какво мисли без да се страхува от псевдо специалистки!

    ОтговорИзтриване