събота, ноември 12

Гимнастички от миналото: Теодора Благоева, лебед от "Славия"

По молба на една малка фенка, намерих съчетание на Теодора Благоева, европейска шампионка за девойки (отборно) от Тенерифе -1989. Изборът на музика е различен от очакваното за времето и съчетанието е много елегантно:Не ви ли напомня този музикален избор за стила на известна българка, която дълги години работи в Русия? Почеркът на Людмила Димитрова личи! И, разбира се, приликата със съотборничката и съклубничка Димитринка Тодорова също е явна.

Фенове от форумите за гимнастика помнят и бухалките на Теодора по "Аве Мария", но за съжаление не успях да намеря това съчетание. Ако някой от вас го има, споделете!

Като треньорка Теодора е работила в клуб "Левски" и клуб "Илиана" в България. Във Великобритания в края на 1990-те подготвя Ханна МакКибин, многкратна шампионка на своята страна:

Още веднъж тези две съчетания ни показват колко много се промени гимнастиката през последните две десетилетия. Кое ви хареса повече като стил? ;)

2 коментара:

  1. Много красива и елегантна гимнастичка е била Теодора!А и съчетанието на нейното момиче е изключително интересно.Що се отнася до въпроса ти Луда_фенка,аз го приемам за риторичен :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, риторичен си е въпросът, но пък това момиче е най-добрата състезателка на Великобритания, може би, която са имали някога... ;)

    ОтговорИзтриване