вторник, май 31

Честито на новата европейска шампионка

С голямо съжаление и известно недоумение забелязах, че БНТ не излъчи нито едно от изпълненията на най-силната гимнастичка от Беларус. Някои от коментарите, които чух по време на репортажите за отбора на Беларус съвсем не показваха цялата красота и сила на този отбор. Вече от години Боряна Тончева се опитва да каже, че техните гимнастички не изразявали музиката. Дори и ако е имало такива случаи, по отношение на сегашния отбор това съвсем не е вярно, и Любов Чаркашина заслужаваше 2 минути по нашата телевизия.

Чу се коментар също, че отборът на Израел получавал завишени оценки, защото треньорките им били от Беларус, пък и състезателките. Няма да е лошо преди следващото състезание коментаторите да проверят къде са родени специалистите от Израел. Това първо. И, ако приемем, че наистина са от Беларус, след това да се замислят каква е логиката точно тези хора да са надценявани в Минск, при положение, че никой не емигрира в друга държава, защото е много надеценяван там, където се е родил. Тъкмо обратното.

Не само, че в тези изказвания няма никаква логика, ами има и известна доза злоба. Тенденциозно е и от това не печели никой: нито коментаращия, нито нашите състезателки.

А междувременно аз чакам с голямо нетърпение и любов българка да завърти такива фуетета като момичетата от Беларус, или да играе по такъв елегантен и великолепен начин с топката. За съжаление, удовлетворението, което получавам като фен, когато гледам състезателките от техния отбор, не може да ми го донесе дори Силвия Митева. И не е защото тя не се опитва. А защото се дразня, че постоянно, и много неуместно, я сравняват с Мария Петрова, сравнение, за което тя определено не е достойна.

Толкова от мен, а на победителките: ЧЕСТИТО!!!!


Ето и съчетанието на топка на новата европейска шампионка Любов Чаркашина:

1 коментар:

  1. Черкашина е прекрасна състезателка,но на мен лично топката на Силвето ми харесва много повече и като композиция,и като изпълнение,и като музика,и като емоционална и естетическа наслада,която носи.

    ОтговорИзтриване