четвъртък, март 13

Успех на Сара и Невяна!

Сара Стайкова и Невяна Владинова представят България на състезание за Световната Купа в Дебрецен, което започва на 14-ти март. За наша радост и гордост това са, без съмнение, двете най-силни гимнастички в националния отбор. От тях можем да очакваме много, като, разбира се, опитаме да останем реалисти. Ето един предварителен анализ на това състезание:

Какво няма да се случи

Рано е да очакваме медали от нашите момичета. Двете рускини, както и украинката Ризатдинова,ще получат високи оценки при чисто изпълнрнир. Ако някоя от тях сгреши има също и много утвърдени състезателки в лицето на Ривкин от Израел и талантливата представителка на Азербайджан, Марина Дурунда. Но като цяло очаквам Ризатдинова и двете рускини да превземат подиума.

Какво може да се случи

И Сара, и Невяна могат и заслужават да влязат във финали на уредите. Русия, Украина, Беларус, Израел и Азербайджан ще оформят шестицата, но за седмо и осмо място борбата ще бъде много силна. Има силна състезателка от Грузия, не е за подценяване Шаропа от Беларус, въпреки че моите предпочитания са за Халкина.

Какво трябва да се случи

И двете ни гимнастички трябва системно да получават оценки над 16.5, и дори 17. Имат заложена много трудност, имат оригинални елементи, артистични са. Невяна стана 4-та във финала с обръч на Гран При в Москва. Тя напълно заслужава да получава системно високите оценки, които получи на това престижно състезание.

Стига приказки, ето и две съчетания на двете ни най-силни състезателки.

Вече съм пускала топката на Невяна по танго, но, сърце юнашко не трае, ето я пак. Много е интересна и различна, просто ме побиват тръпки като играе:Колкото до Сара, чакам с голяма радост да изиграе чисто бухалките по народна музика. Този сезон те за мен са най-въздействащото съчетание в нейната програма, защото музиката много, ама много отива на темперамента и чара на гимнастичката. Но, ето го и съчетанието с топка на Сара, със заложени много трудни и красиви пируети, също много елегантно:Напред, български грации!