вторник, февруари 7

Нашето слънце Невяна ще грее още по-ярко с нови съчтания

Нямам търпение да видя новите съчетания на Невяна Владинова. Засега в някои от репортажите от контролни състезания и тренировки се появиха откъси и отделни елементи. Съчетанието с лента по испанска музика, което е любимо на фенове от цял свят, също е усложнено още повече и ще продължи да спира дъха на съдии и публика.

Особено се вълнувам да видя новото съчетание на топка. През 2016-та Невяна изигра много силна топка по танго, но най-вече в края на сезона успя да я покаже по категоричен и убедителен начин. Преди Олимпиадата, спорд някои коментатори, топката не изглеждаше като най-силен уред за Невяна. А знаем, че това е традиционен "български" уред, с който нашата школа през годините е показала много уникални елементи.  Невяна има всички качества и играе с голям устрем. Нека нейната топка бъде "българска", но също и нейна: различна!

















За българската гимнастика 2016-та беше година на истинско възраждане на надеждите. Съчетанията на Невяна са основната причина за това възраждане. Невяна изигра най-интересното и рисково съчетание с бухалки в света, показа смел избор на музика и нестандартна интерпретация с обръч, много красива топка в хармония с легендарния български стил и лента, за която просто ще се говори още дълго. 

През 2017-та е време да говорим за Невяна не само като за новатор: сега тя е утвърден лидер на българския отбор и част от световния елит.

Докато очакваме новите съчетания в пълния им блясък и в навечерието на турнива за Гран При в Москва, ето едно "фенско" клипче с красиви моменти, които Невяна ни подари през миналия сезон.




В началото на сезона е важно гимнастичките да не се страхуват от грешките, а да покажат новите си съчетания с максимална увереност и след първите състезания да продължат да ги усъвършенстват. Много от най-силните състезателки не са готови да излязат на голямо състезание през януари и февруари. 

За тези, които ще играят на Гран При в Москва, първото състезание е истинско доказателство за смелостта им и за потенциала да играят много по-силно на следващите турнири. Напред, Невяна!


Няма коментари:

Публикуване на коментар