неделя, юни 26

Руска гимнастичка + български хореограф = шедьовър

Помните ли Наталия Липковская? Аз я помня и страхотно я харесвам, въпреки че в края на 1990-те тя остана в сянката на Витриченко, Батирчина и други гимнастички. Oще през 1995-та година Наталия става световна отборна шампионка заедно с Амина Зарипова и Яна Батирчина. Това състезание е дебютът на Наталия в световния елит и тя вече успява да изпревари в отборното състезание българския отбор, който се състои от Мария Петрова и Диана Попова.

Родената през 1979 г. в град Сосногорск грация е също и световна шампионка на обръч от световното в Берлин през 1997-ма, където тя получава максимална оценка 10.000 и изпреварва украинкта Елена Витриченко, французойката Ева Серано и българката Теодора Александрова. Треньорка на Ликповская е известната руска специалистка Олга Буянова, а хореограф на съчетанията - българката Людмила Димитрова. За съжаление, Наталия се отказва още през 1998 г. поради контузии, но успява да изиграе няколко много интересни съчетания: бухалки по "Кармен", въже по "Мисия невъзможна" и този незабравим обръч:



Наталия е и европейската шампионка на бухалки от 1997-ма година.След отказването си завършва психология и работи като треньорка по естетическа гимнастика, един сравнително нов и различен спорт.