неделя, февруари 10

Българска треньорка извежда медалистки на световната купа в Тарту

Много се гордея, че българката Марияна Василева тази година за пореден път извежда страхотни гимнастички от Азербайджан, включително и техния златен ансамбъл-девойки, който плени публиката на състезанието за световната купа в Тарту, Естония. Най-много от всички обаче ми хареса топката на Лала Юсифова, едно много елегантно дете, за което вече писах тук.За Лала се надявам да пиша пак скоро, много отдавна съм си я "нарочила" като бъдеща звезда.


Ето я и другата състезателка от Азербайджан, Марина Дурунда:




Любопитно е, че Марина е живяла в Кипър от 6-годишна, но тъй като така и не получава кипърско гражданство, когато идва време да се помисли сериозно за спортната й кариера, Марина избира да се състезава за Азербайджан, което е чудесн избор, защото опитът показва, че в Азербайджан много ценят гимнастиката и талантливите хора. Сега техният национален отбор по гимнастика черпи от опита и качествата на спортисти и треньори наистина от цял свят, а от това, че те работят заедно, печелим най-вече ние, феновете. Защото резултатите от общите им усилия са всеки път по-блестящи!

Другото ми любимо изпълнение е на много по-опитна състезателка от младата Марина. Това е, разбира се, Мелитина от Беларус. За съжаление, по време на един от скоковете, Мелитина "излита" извън кадър на това видео и не се вижда каква височина и същевременно прецизност има в нейните движения.



Мелитина остана втора в многобоя след грешка на топка на това състезание, след което спечели златните медали на лента, топка и бухалки. Надявам се новият сезон да донесе на най-добрата гимнастичка на Беларус още много, много, и все златни отличия.