събота, февруари 25

Ангелски красиво съчетание с топка от медената Мелитина

Гледам и въздишам. Беше време, когато най-оригиналните съчетания с топка идваха от българския отбор. През този сезон Силвия Митева излиза с много елегантна топка, но за съжаление не показва нищо, което да не сме виждали в предишните й съчетания на този уред.

Вече писах за съчетанията с топка на трите най-силни рускини. По-красиво дори и от тях е съчетанието на младата звезда на Беларус, Мелитина Станюта, правнучка на известната актриса Стефания Станюта, за която се говори, че дори на 70 години можела да прави шпагат.




Всичко в това съчетание е различно и по своему нежно, от музиката, до прасковения цвят на трикото, и разбира се, интересните рискове. Съществува обаче опасноста Мелитина да допуска повече грешки на топка, тъй като тя поема най-много риск в това съчетание. Мисля, че този риск си струва, заради новаторството, което носи това съчетание, а ако играе чисто, нищо не би трябвало да я лиши от медали. За мен това съчетание е по-интересно и хармонично дори от новата топка на световната шампионка Кондакова.

На Гран При- Москва, състезание, което тече този уикенд, Мелитина се класира на 5-то място в квалификацията и точно на топка допусна сериозни грешки. Надявам се да блести във финала утре, където влизат първите 8 на уреда.

Родената на 15 ноември 1993-та година в Минск Мелитина е най-младата гимнастичка сред топ 10 в световния елит. Повечето звезди вече са навършили 20, а имаме удоволствието да гледаме и няколко "ветеранки" на 24-25, като нашата Силвия Митева, другата звезда на Беларус, Любов Чаркашина, както и примата на Азербайджан, Алия Гараева. Искрено се надявам Мелитина да се състезава поне до тяхната възраст, защото още от дебюта си при жените показва същата класа.

Ако ви е интересно как и защо тази състезателка се казва "Мелитина", име с не особено славянско звучене, доколкото разбрах това е рускоезичен вариант на "Мелинда" и, разбира се, означава "медена". :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар